O nama

calista logo

Ako Vas potraga za istinskim doživljajem prirode ponese do Primoštena, jednog od najljepših turističkih bisera koji krase Dalmaciju, pratit će Vas ljudi i usluge turističke agencije Calista. Agencija Calista posluje na lokaciji: Ulica Josipa bana Jelačića 19, Primošten pored "Zelene tržnice" i caffe bara "Dora", na samoj plaži.

Našim gostima nudimo smještaj u apartmanima i sobama u obiteljskim kućama, privatnim vilama, hotelima, u gradu ili na selu ...bilo u Primoštenu ili u okolnim mjestima i gradovima... Osim što se bavimo posredovanjem pri rezervaciji privatnog smještaja, posredujemo i pomažemo Vam kod iznajmljivanja: automobila, skutera, bicikla, barki i glisera, organizacije izleta, te usluga mjenjačnice. A iz naše suvenirnice i bogate ponude dalmatinskih proizvoda izaberite i ponesite dio Dalmacije koja će Vas u dugim zimskim danima podsjećati na ljeto.

Rado ćemo vam preporučiti izlete i sportske aktivnosti... Glavni cilj nam je vaš zadovoljan boravak u Primoštenu i njegovoj okolici. Svakog gosta dočekujemo osobno, pratimo ga na putu od agencije do smještaja, te mu u svakom slučaju uvijek stojimo na raspolaganju. Ako Vam treba savjet pri izboru naših jednodnevnih izleta, trebate preporuku za dobar restoran ili domaću konobu, tu smo i ako Vam je potrebna liječnička pomoć da Vas uputimo na pravu adresu!

Dragi gosti obratite nam se, posjetite nas i otkrijte ljepote Dalmacije! Za sva vaša pitanja i informacije, stojimo vam na raspolaganju!

Calista team

Kako do nas?

Do Primoštena i rivijere možete doći autobusom, automobilom, vlakom i avionom. Mjesta na rivijeri povezana su svakodnevnim autobusnim linijama koje povezuju Šibenik s manjim mjestima u okolici.

Autobusi voze također iz velikih turističkih centara Splita i Zadra do Primoštena, Rogoznice i manjih mjesta na rivijeri. Informacije o polascima autobusa doznajte na stranicama autobusnog kolodvora Split ili nazovite autobusni kolodvor u Zadru na + 385 (0)60 305 305.

Ako putujete automobilom iz pravca Splita najjednostavniji put je cestom E65. Udaljenost je 60 km, a za putovanje će Vam trebati oko sat vremena. Iz Zagreba do Primoštena (363 km) najbrži put je autocestom A1 preko Karlovca i Bosiljeva. Na izlazu Šibenik na 325-om kilometru nastavite vožnju cestom E65 u smjeru Šibenika i Primoštena. Putovanje traje oko 3 i pol sata, cijena cestarine iznosi 154 kn.

Alternativa je stara karlovačka cesta s koje morate skrenuti na staru cestu D1 preko Slunja, uz Plitvice te kroz Korenicu, Gračac i Knin. Putovanje starom cestom traje dulje, ali uštedjet ćete na cestarini.

Ako pak dolazite iz Rijeke možete putovati jadranskom magistalom D8 sve do Primoštena ili se u Senju priključiti na autocestu A1 do Šibenika. Udaljenost je 367 km, a put traje oko 3 i pol sata. Detaljne informacije o cestovnim pravcima pronađite na stranicama HAC -a.

Vlakom možete doći iz Splita ili Zagreba do Šibenika uz obavezno presijedanje u mjestu Perković (vozni red pogledajte na stranicama Hrvatskih željeznica i zatim iz Šibenika lokalnim autobusnim linijama do Primoštena i okolnih mjesta na rivijeri.

Ako želite doći avionom najbliže zračne luke su Resnik pokraj Trogira udaljena 60 km od Primoštena te zračna luka Zadar-Zemunik u blizini Zadra udaljena 100 km od Primoštena. U sezoni su obe zračne luke povezane direktnim letovima s mnogobrojnim europskim destinacijama.

Više informacija o voznom redu možete pronaći na stranicama zračne luke Split i zračne luke Zemunik.